Koningspaar ziet BMW voor de toekomst

Vorsten

13/04/2016 11:39 am

Koning Willem-Alexander heeft woensdag in München even kunnen proeven van de auto van de toekomst. Bij BMW kreeg hij de kans een kijkje te nemen in de pas enkele weken geleden voor het eerst gepresenteerde ‘BMW Vision Vehicle’. Een auto die eigenlijk geen chauffeur meer nodig heeft. De wagen bestuurt zichzelf. Het stuur kan zelfs worden ingeklapt.

Maar zo leerde de koning, BMW begrijpt heel goed dat zijn fans en vaste klanten juist wél zelf willen rijden. Die mogelijkheid heeft de futuristische auto, waaraan ook Nederlandse ontwerpers te pas zijn gekomen, dus ook. Een krantje lezen of werkstukken doornemen terwijl de wagen rijdt – computers, sensoren en dergelijke doen het werk – kan echter ook.

Willem-Alexander had tal van praktische vragen, maar keek vol bewondering naar de uitvinding van de toekomst. Ook koningin Máxima waagde zich aan een voorproefje, al was dat met haar flinke hoed en hoge hakken en de lage instap van het toekomstmobiel niet van gevaar ontbloot. Máxima toonde zich bij BMW sowieso een autofan. Ook de bij VDL in Born gefabriceerde MINI cabriolet kreeg van haar veel aandacht. “Een mooi Nederlands product”, aldus de koning over de bij BMW Welt tentoongestelde Mini.

Het bij bezoekers populaire BMW Welt is het kennismakings- en distributiecentrum van het bekende Duitse autobedrijf dat dit jaar zijn eeuwfeest viert.


Meer Nederland