Koningspaar in China voor staatsbezoek

Vorsten

23/10/2015 6:39 am

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn in China voor een staatsbezoek, dat zondag officieel van start gaat. Op uitnodiging van president Xi Jinping zijn zij afgereisd naar de Volksrepubliek.

Willem-Alexander en Máxima beginnen het staatsbezoek in Peking en doen daarna het Löss Plateau in de provincie Shaanxi aan. Hierna reizen zij door naar Shanghai en Hangzhou. Het koningspaar heeft ontmoetingen met autoriteiten en brengt onder meer een bezoek aan het het Sino-Dutch Dairy Development Center (SDDDC), een melkveehouderij en onderzoekscentrum waar Nederlandse en Chinese bedrijven samenwerken aan de ontwikkeling van de zuivelsector in China.

Ook wonen Willem-Alexander en Máxima een voetbaltraining bij waar Nederlandse en Chinese trainers op basis van Nederlandse methodiek werken met jonge voetballers. Tijdens een lunchreceptie spreken zij met Chinese en Nederlandse vertegenwoordigers over Nederlands-Chinese samenwerking en ook sluiten zij aan bij een rondetafelbijeenkomst met Nederlandse en Chinese CEO’s.

Tijdens de reis door China worden de koning en zijn vrouw vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Parallel aan het staatsbezoek vindt ook een brede economische missie plaats.


Meer Nederland