Koningspaar in februari naar West-Brabant

Vorsten

17/12/2015 5:16 pm

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op dinsdag 16 februari een streekbezoek aan West-Brabant op en rond de Brabantse Wal. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekendgemaakt.

Het koningspaar start het streekbezoek in de gemeente Woensdrecht. Daar gaan ze onder meer naar het Zuidwesthoek College, een door het NOC*NSF erkende topsportvriendelijke school. Daarna voeren de koning en koningin een gesprek met de initiatiefnemers van onder andere zorgcoöperatie Putte over de vernieuwde aanpak binnen de zorg.

Vervolgens bezoekt het koningspaar Bergen op Zoom. Na een ontvangst op de Grote Markt gaan Willem-Alexander en Máxima naar Hotel De Draak en het stadspaleis het Markiezenhof. Het bezoek aan Bergen op Zoom wordt afgesloten met een rondetafeldiscussie met ondernemers. Er zal dan worden gesproken over duurzame economische veerkracht in de regio.

Na deze twee gemeenten gaan de koning en koningin naar de gemeente Rucphen. Ze bezoeken er dorpshuis De Trapkes in Sprundel. Na een rondleiding zullen Willem-Alexander en Máxima nogmaals deelnemen aan een rondetafelgesprek. Tijdens dit gesprek staat de samenwerking en de weerbaarheid van het openbaar bestuur in de strijd tegen criminaliteit centraal.


Meer Nederland