Willem-Alexander enthousiast over werkbezoek

Vorsten

27/05/2014 4:30 am

MÜNSTER – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen dinsdag in Münster aan de tweede dag van hun werkbezoek aan Duitsland. Voor een deel is het een herhalingsoefening, want ook tijdens het staatsbezoek van koningin Beatrix in 2011 werd veel aandacht gegeven aan de ontwikkelingen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) en ook toen werd Essen bezocht en was minister-president Hannelore Kraft de gastvrouw van het koninklijk bezoek uit het buurland.

Koning Willem-Alexander toonde zich maandagavond enthousiast over de eerste dag van de handelsreis. Bij het diner met de minister-presidenten van Nedersaksen en NRW vertelde hij een ‘super dag’ te hebben gehad. ”Nederland boft in het oosten twee zulke uitzonderlijke buren te hebben”, aldus de koning in een korte toespraak. ”Omdat we geografisch zo dichtbij elkaar liggen, vergeten we nog wel eens hoe bijzonder onze betrekkingen zijn. Het is belangrijk elkaar steeds weer opnieuw te ontdekken. Daarom zijn wij hier”, zei Willem-Alexander aan het slot van de drukke dag in Nedersaksen.

Van (bijna) grensstad Münster, waar aandacht wordt besteed aan het Nederlandstalig onderwijs, gaat het vervolgens naar Dortmund en Essen en tot slot naar een andere grensstad, Kleef. Daar komt ook het bedrijfsleven aan bod en spreekt het koningspaar pas voor de tweede keer sinds de troonswisseling met de pers. Niet toevallig opnieuw aan het einde van een bezoek aan Duitsland.


Meer Nederland