Koningspaar sluit bezoek aan VN af

Vorsten

29/09/2015 4:13 am

NEW YORK – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ronden dinsdag hun bezoek aan de Verenigde Naties in New York af. Het koningspaar begint de dag met een ontmoeting met secretaris-generaal Ban Ki-moon. Koningin Máxima overhandigt hem haar jaarrapport als zijn speciaal pleitbezorger op het gebied van inclusieve financiering. Het verslag geeft een overzicht van Máxima’s werkzaamheden in het afgelopen jaar en de vorderingen die wereldwijd zijn gemaakt.

Willem-Alexander voert daarna kort het woord bij een door Nederland georganiseerde bijeenkomst over nut en noodzaak van het in Den Haag gevestigde Internationale Hof van Justitie dat volgend jaar zijn 70ste verjaardag viert.

Prinses Mabel leidt in de marge van de VN-jaarvergadering een gesprek over kindhuwelijken. Bij de ontbijtbijeenkomst zijn ook minister Ploumen en Chelsea Clinton aanwezig.

Premier Mark Rutte komt dinsdagmiddag ook buiten het VN-programma in actie wanneer hij bij het sluiten van de beurs op Wall Street de bel mag luiden. Aansluitend woont hij in de New Yorkse beurs een seminar bij.


Meer Nederland