Koninklijk bezoek voor Sail

Vorsten

22-08-2015 15:10:00

AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters, prinses Beatrix, prinses Mabel en haar meiden waren zaterdagmiddag op het water te vinden bij Sail. Aan het bezoek was vooraf geen ruchtbaarheid gegeven.

Ze voeren tegen 16.30 uur de IJhaven binnen op De Groene Draeck, het privéjacht van prinses Beatrix. Tijdens de vorige editie leidde een rondvaart van De Groene Draeck soms tot chaotische taferelen op het IJ omdat veel bootjes dichtbij probeerden te komen. Deze keer was De Groene Draeck dan ook omringd door politie- en beveiligingsboten. Willem-Alexander stond gehuld in een blauw Sail-shirt op blote voeten aan het roer.

Lees verder onder de foto’s

Het koninklijk gezelschap trok veel bekijks. Vanaf de bootjes en de wal werd hard gezwaaid en werden volop foto’s gemaakt. De familie zwaaide terug en Máxima legde de vele bootjes ook zelf vast op haar camera.

De koninklijke familie is een graag geziene gast op het nautische evenement. Willem-Alexander was in 2010 beschermheer van Sail. Hij legde deze functie neer toen hij koning werd, waarop zijn neef, prins Maurits, het roer overnam.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft