Koninklijk gezin verhuisd naar Huis ten Bosch

Vorsten

2019-01-13 10:02:00

De koninklijke standaard wappert weer op Paleis Huis ten Bosch. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters hebben zondag officieel hun intrek genomen in het paleis, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Het koninklijk gezin woonde sinds 2003 op De Eikenhorst in Wassenaar.

In de afgelopen weken werden alle spullen van Willem-Alexander en Máxima naar hun nieuwe onderkomen verplaatst. Erg ver hoeven de dozensjouwers niet te rijden. Huis ten Bosch ligt slechts zes kilometer verder dan de villa in Wassenaar.

Tot 2014 woonde prinses Beatrix, eerst nog als koningin, op Huis ten Bosch. Het paleis dichtbij het Haagse Malieveld is daarna ingrijpend gerenoveerd. “Het is een van de drie paleizen die door de staat ter beschikking zijn gesteld aan het staatshoofd. Huis ten Bosch wordt gebruikt als woonpaleis en voor representatieve doeleinden zoals officiële ontvangsten van hoogwaardigheidsbekleders”, aldus de RVD.

Afrondende werkzaamheden

De renovatie is nog niet helemaal af. Komende maanden vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat deze in het voorjaar klaar zijn. De kosten van de renovatie van het paleis vielen aanmerkelijk hoger (63 miljoen euro) uit dan aanvankelijk werd verwacht (35 miljoen).

Voor de prinsessen verandert er niet veel. Behalve dat ze een nieuwe kamer krijgen kunnen ze gewoon naar dezelfde school. Amalia en Alexia komen zelfs dichter bij het Sorghvliet gymnasium te wonen en voor Ariane wordt de afstand naar de Bloemcampschool in Wassenaar niet veel groter.


Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!