Koninklijk gezin verrast strandbezoekers

Vorsten

10/07/2015 2:50 pm

WASSENAAR – Een aantal argeloze strandbezoekers werd vrijdag bij het zonnebaden in Wassenaar verrast door een jong gezin met hun twee honden. De schaarse strandkledij was geen belemmering om zich vol overgave tussen de fotografen en cameraploegen te wurmen om met de immer binnen handbereik zijnde mobiele telefoon eigen opnamen te maken. Het was immers niet de familie Doorsnee die bij Meijendel even op het strand kwam maar de koninklijke familie.

“Ik moet mijn eigen foto hebben”, zei een diep gebronsde dame in bikini die aan de vloedlijn pal positie nam voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dat ze daarbij bij iedereen in het beeld stond, maakte haar niet uit. Tot de Nederlandse grondrechten hoort tegenwoordig nu eenmaal het recht op een selfie met de koning, of tenminste die eigen foto. Met zachte hand en lichte overredingskracht werd de dame daarna gevraagd verder van afstand toe te kijken.

Het was af en toe even improviseren op het strand waar het koninklijk gezin vrijdagmiddag aan het begin van de schoolvakantie ruim tachtig persvertegenwoordigers uit binnen- en buitenland ontmoette. Zo viel er met de twee meegebrachte honden geen afspraak te maken over netjes stilzitten, grapte Willem-Alexander tijdens het aansluitende persgesprek. Zijn dochters was het echter goed bevallen. “Het is voor de kinderen elk jaar toch weer een andere belevenis”, aldus Máxima.

De fotosessies waren een goede gelegenheid om het gezin in een meer informele sfeer te presenteren zei de koning. “Er is nog veel vraag naar”, constateerde hij ook met een verwijzing naar het aantal aanwezige mediavertegenwoordigers. De traditie wordt dan ook in de komende jaren voortgezet.

Gratis voor jou


Meer Nederland