Koninklijke familie viert eerste Koningsdag

Vorsten

26/04/2014 5:12 am

AMSTELVEEN/DE RIJP – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken zaterdag met hun familie De Rijp en Amstelveen voor de allereerste Koningsdag. De koninklijke gasten zijn vanaf 10 uur in De Rijp, waarna het gevolg rond 12 uur Amstelveen aandoet.

Behalve Willem-Alexander en Máxima zijn prinses Beatrix, prins Constantijn en zijn vrouw Laurentien, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven van de partij. Ook prins Maurits, prinses Marilène, prins Bernhard, prinses Annette, prins Pieter-Christiaan, prinses Anita, prins Floris en prinses Aimée reizen mee. Prinses Mabel is er niet bij, evenals de dochters van de koning en de koningin.

Aanvankelijk zou de koninklijke familie vorig jaar naar de Noord-Hollandse gemeenten gaan, maar dat ging niet door vanwege de troonswisseling. De Rijp, waar 10.000 tot 15.000 mensen worden verwacht, heeft in het programma vooral de historie van het dorp opgenomen. Amstelveen, dat rekent op 20.000 tot 25.000 bezoekers, giet een hedendaags sausje over het feest. Hier ligt de nadruk op de moderne, internationale stad vol cultuur, groen en sport.

Gratis voor jou


Meer Nederland