Koninklijke kerstwensen in vijf talen

Vorsten

16/12/2015 6:30 pm

WASSENAAR – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben ook dit jaar hun kerst- en nieuwjaarswensen verstuurd in vijf talen. Dat blijkt uit de kaart waarop het weekblad Weekend beslag heeft weten te leggen.

‘Een gezegende kerst en een gezond en voorspoedig 2016’ luidt de tekst die naast het Nederlands ook is afgedrukt in de landstalen Fries, Papiamentu (het Papiaments van Curaçao en Bonaire), Engels (van de Bovenwindse eilanden) en het Spaans. Het Papiaments van Aruba (‘Papiamento’) verschilt maar op onderdelen van de versie van de buureilanden.

Op de kaart staat een foto van het koninklijk gezin te paard. Een deel van de foto is vorige week door het hof verspreid ter gelegenheid van de twaalfde verjaardag van prinses Amalia. Deze opname is daarvoor of daarna gemaakt, met ook koning Willem-Alexander (met coltrui) en koningin Máxima in het zadel.

Prinses Beatrix

Prinses Beatrix verstuurde dit jaar een kaart met daarop een foto van haarzelf met alle acht kleinkinderen op een bootsteiger, volgens Weekend gemaakt in Griekenland. Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven deden hun kerstwensen vergezeld gaan door een natuurfoto door Pieter van Vollenhoven zelf gemaakt.

Het Fonds Slachtofferhulp stuurde donateurs en vrijwilligers een pakketje met kerstkaarten met daarop eveneens opnamen door Pieter gemaakt. Die kaarten kunnen de ontvangers zelf gebruiken.

Gratis voor jou


Meer Nederland