Lach en traan bij opening Leontienhuis

Vorsten

09/07/2015 4:21 pm

ZEVENHUIZEN – De opening van het Leontienhuis door koningin Máxima ging donderdag gepaard met een lach en een traan. De koningin kreeg een rondleiding van Leontien Zijlaard-van Moorsel en had gesprekken met jongeren die van Leontien hulp krijgen bij hun eetstoornis. ”De koningin toonde zich zeer betrokken en warm”, zegt Leontien. ”De koningin was oprecht geïnteresseerd in ons werk: wat een bijzondere en mooie vrouw.”

Shownieuws sprak de koningin na afloop. “We hebben 10.000 meisjes en jongens die echt lijden aan anorexia en eetstoornissen. En er komen er elk jaar 1500 bij. Dus ik denk dat zo’n plek hartstikke nodig is. Ik ben heel blij dat ik het met eigen ogen heb kunnen zien”, zei Máxima.

Leontien kijkt terug op een ‘hele bijzondere dag’. In een video van RTL Boulevard is te zien hoe ze Máxima overtuigt van haar aanpak. ”Je kunt niet genezen van een eetstoornis, maar hier in het huis zitten mensen die het bewijs zijn dat je vele malen sterker kunt terugkeren”, vertelde de oud-wielrenster aan Máxima.


Meer Nederland