Laurentien in de weer met lezen en taal

Vorsten

22-01-2019 18:52:00

Prinses Laurentien, de koninklijke kampioen van lezen en schrijven, moet woensdag al heel vroeg uit de veren. Ze wordt namelijk al om half negen verwacht op basisschool Corantijn in de Amsterdamse Baarsjes. Laurentien gaat daar voorlezen in het kader van de 16e editie van het Nationale Voorleesontbijt.

De kinderen krijgen een verhaal te horen uit het boek Een huis voor Harry. Dat is geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers en gaat over een verdwaalde kat die de hulp van zijn vriendjes inroept om weer thuis te komen. Het boek werd door een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen benoemd tot Prentenboek van het Jaar 2019.

Later op de dag is Laurentien aanwezig bij de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht. De prinses lanceert daar Kidskracht, lesprogramma’s rondom maatschappelijke thema’s. Ook zal de prinses tijdens de bijeenkomst een dialoogsessie leiden over onderwijs en innovatie.

Taalheldenprijs

Donderdag staan taal en lezen opnieuw centraal wanneer prinses Laurentien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag voor de vijfde keer de zogenoemde Taalheldenprijs uitreikt. Daarvoor zijn de afgelopen maanden in de twaalf provincies verschillende helden voor die prijs van de Stichting Lezen & Schrijven genomineerd. De winnaars krijgen onder meer een cheque van 2500 euro.

In diezelfde geest is Laurentien begin volgende maand aanwezig bij het eeuwfeest van de openbare bibliotheek van Amsterdam. Daar komt later dit jaar ook een nieuw boek van de prinses in de schappen. Ze werkt namelijk met Paul van Loon aan een vervolg op De sprookjessprokkelaar. Het nieuwe werk, volgens Laurentien een ”verzameling toekomstsprookjes, die allemaal ook iets zeggen over de wereld van vandaag”, moet dit voorjaar verschijnen.

Meer Nederland