Manifest Constantijn aan fractievoorzitters

Vorsten

2017-02-17 16:28:00

Prins Constantijn heeft vrijdag in zijn hoedanigheid als start-upambassadeur een manifest gestuurd naar de fractievoorzitters van de politieke partijen. Daarin geeft de voorman van StartupDelta aan op welke elf punten het klimaat in Nederland voor beginnende innovatieve ondernemingen beter moet worden.

Volgens prins Constantijn scoort Nederland binnen Europa redelijk goed maar moeten er een paar tandjes bij om concurrenten als Stockholm, Londen en Berlijn bij te houden. Hij hoopt dat de partijen zijn aanbevelingen meenemen in hun verkiezingsprogramma’s en na 15 maart bij de uitwerking van een regeerakkoord.

“Onze ambitie moet zijn om de ondernemers die in Nederland komen en mensen die willen ondernemen, zoveel mogelijk te helpen en uit te dagen om succesvol te zijn”, zei Constantijn bij RTL Z. “Nieuwe ideeën moeten met gezonde nieuwsgierigheid worden ontvangen, ook vanuit de overheid, zodat niet meteen alles wordt weggeregeld.”

Tot de elf punten behoren onder meer het aantrekkelijker maken van durfkapitaal, het makkelijker maken om aandelen als loon aan te bieden, meer handelsmissies naar internationale start-upbeurzen, versoepeling van de regeling voor nieuwe technologieën en een soepeler visumregeling voor buitenlands talent.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek