Margriet en Pieter weer naar New York

Vorsten

10/10/2015 2:39 pm

NEW YORK – Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn ook dit jaar te gast bij het Peter Stuyvesant Ball in New York. Dat staat te lezen op de website van de organiseerde Netherland America Foundation (NAF). Dat organiseert de 34ste aflevering van het benefietgala, met diner en dansen na, op 20 november in het chique Plaza Hotel aan de rand van Central Park.

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn het beschermpaar van NAF dat zich richt op uitwisselingen van Nederlandse en Amerikaanse studenten, het geven van studiebeurzen, en het bieden van programma’s op het gebied van onder meer kunst en wetenschap.

Het Stuyvesant Ball, waarvoor de duurste kaarten duizend dollar kosten, is de belangrijkste inkomstenbrom voor de organisatie. Uit de opbrengst van de feestavond en uit bijdragen van het bedrijfsleven worden de beurzen en dergelijke betaald.

Margriet en Pieter zijn bijna elk jaar te gast in New York en in de afgelopen jaren zijn ze geregeld vergezeld door één of meerdere zoons en schoondochters.


Meer Nederland