Margriet en Pieter zijn 52 jaar getrouwd

Vorsten

2019-01-09 20:52:00

Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven vieren donderdag hun 52e huwelijksverjaardag. Als de eigen traditie ook dit jaar wordt gevolgd, trekt prinses Margiet haar bruidsjurk weer een keer aan om de huwelijksdag van 1967 te markeren. De jurk is in de loop der tijd wel ingenomen, zo bekende Margriet in een openhartige bui.

Bij de gouden bruiloft twee jaar geleden bekende Pieter van Vollenhoven dat het huwelijk “de beste fout was die ik ooit heb gemaakt.” Destijds werd een huwelijk van een lid van de koninklijke familie met een burger nog gezien als een grote fout, een mening die werd gedeeld door Pieters ouders. “Mijn ouders vonden dat een mus niet met een mees moest trouwen”, vertelde hij daarover. Koningin Juliana echter stapte over alle bezwaren heen. “Ik heb mijn huwelijk aan haar te danken.”

De prinses (bijna 76) en de professor (80 in april) zijn nog steeds maatschappelijk actief en lijken ook niet van zins hun werkzaamheden te staken. “Zo lang we dit kunnen doen, gaan we er mee door”, zei Margriet bijvoorbeeld vorig jaar november in New York bij het jaarlijkse Peter Stuyvesant Ball, waarvan beiden het beschermpaar vormen. Van Vollenhoven grijpt regelmatig naar Twitter om commentaar te geven op ontwikkelingen in de samenleving, waarbij veiligheid en de verantwoordelijkheid daarvoor speciale aandacht krijgen.


Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!