Prinses Margriet vergadert in Luxemburg

Vorsten

14/10/2015 9:45 am

DEN HAAG – Prinses Margriet is donderdag in Luxemburg voor een vergadering van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Ook de Zweedse kroonprinses Victoria, prins Albert van Monaco en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg wonen de bijeenkomst op het Groothertogelijk Paleis bij.

Tijdens de vergadering wordt vooruitgeblikt op de aankomende Paralympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro. De bijzondere bijeenkomsten van het erebestuur worden om de twee jaar gehouden. In 2013 was de vergadering in het Koninklijk Paleis in Brussel met prinses Astrid als gastvrouw. Prinses Margriet, die sinds 2005 lid is van het bestuur, ontving haar medebestuursleden in 2011 op Het Loo.

Koning Willem-Alexander heeft deze week nog één activiteit in zijn openbare agenda staan. Hij is vrijdag in Den Haag bij het feest ter gelegenheid van de verjaardag van de Eerste en Tweede Kamer. In de Ridderzaal viert het parlement zijn tweehonderdjarig bestaan. Ook onder anderen singer-songwriter Douwe Bob, ‘fietskunstenaar’ Dez Maarzen en zangeres Karsu zijn uitgenodigd.

Gratis voor jou


Meer Nederland