Margriet opent Maritiem ’s-Hertogenbosch

Vorsten

16/07/2015 1:03 pm

DEN HAAG – Prinses Margriet opent op vrijdag 18 september de twintigste editie van Maritiem ’s-Hertogenbosch, dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekendgemaakt.

Maritiem ‘s-Hertogenbosch is een maritiem-historisch binnenvaartevenement dat om de twee jaar plaatsvindt. Tijdens het evenement is een grote collectie klassieke en traditionele binnenvaartschepen te bewonderen. Ook zijn er festiviteiten in de binnenstad, waaronder concerten, maritieme demonstraties, theateroptredens en exposities.

Tijdens haar bezoek staan er voor de prinses ontmoetingen op het programma met bestuurders, medewerkers en enkele deelnemers. Ze maakt een wandeling langs de historische schepen in de binnenhaven, waarna ze het openingssignaal geeft voor Maritiem 2015. Margriet woont ook het openingsconcert bij van het Orkest van Koninklijke Luchtmacht. Maritiem ’s-Hertogenbosch duurt van 18 tot en met 20 september.

Het is niet de eerste keer dat Margriet het evenement opent. Dat deed ze in 1977, in aanwezigheid van koningin Juliana, ook al eens.


Meer Nederland