Margriet wenst deelnemers European Para Championships succes

Vorsten

08/08/2023 2:26 pm

Prinses Margriet heeft een videoboodschap ingesproken voor de deelnemers van de European Para Championships, waarin zij hen succes wenst. De videoboodschap is maandagavond tijdens de opening van de kampioenschappen gedeeld met alle deelnemers. De koninklijke familie deelt een stukje van de boodschap via social media.

“Deze Europese Championships zullen bijdragen aan een begrip van waar de paralympische beweging voor staat: een wereld van participatie die een verschil maakt voor mensen met een beperking”, aldus Margriet in de video. “Ik wens jullie allemaal een succesvol en onvergetelijk kampioenschap.”

De European Para Championships, ook wel de Europese kampioenschappen parasporten, vinden plaats in Rotterdam vanaf dinsdag tot en met zondag 20 augustus. Iedere vier jaar wordt het kampioenschap georganiseerd voor Europese sporters met een beperking.

De 80-jarige Margriet zou het evenement aanvankelijk openen, maar moest verstek laten gaan nadat zij donderdag naar het ziekenhuis moest vanwege een acute rughernia. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) liet weten dat Margriet inmiddels weer thuis is, waar zij verder herstelt.


Meer Nederland