Koningspaar druk na staatsbezoeken

Vorsten

06/11/2014 7:32 am

DEN HAAG – Het koningspaar heeft donderdag, vlak na het staatsbezoek aan Zuid-Korea, weer allerlei verplichtingen in de agenda staan. Dat staat op de website van het Koninklijk Huis.

Koningin Máxima reist donderdag af naar Groningen. In Warffum bezoekt de koningin het Power Play-programma. Muziekgezelschap Triton en muziekvereniging Euphonia bieden met dit programma op (basis)scholen muzieklessen aan. Máxima spreekt tijdens haar bezoek met de initiatiefnemers, docenten en vrijwilligers en is aanwezig bij een korte les.

Na haar bezoek aan Power Play gaat de koningin naar De Rijdende Popschool in Garmerwolde. De organisatie gaat langs bij verschillende dorpen in Groningen. Het doel is om muziek voor iedereen toegankelijk te maken. Dat doen ze door kinderen, jongeren en volwassenen in een bandje te laten spelen. Máxima spreekt ook hier met betrokkenen, als afsluiting geven twee bandjes van de popschool een concert.

Koning Willem-Alexander is donderdag aanwezig bij de benoeming van de Nationale Iconen 2014 tijdens de Innovatieconferentie in de Ridderzaal in Den Haag. Het kabinet benoemt tijdens deze conferentie een aantal projecten tot Nationaal Icoon vanwege een ‘baanbrekende innovatieve uitstraling en potentiële bijdrage aan de economie en maatschappij’.

Gratis voor jou


Meer Nederland