Máxima bij forum in Washington

Vorsten

01/12/2015 7:27 am

DEN HAAG – Máxima is dinsdag in Washington om een forum voor inclusieve financiering bij te wonen. Een dag later is de koningin in Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs 2015.

Op het forum in het gebouw van de Treasury, het Amerikaanse ministerie van Financiën, wordt gesproken over het verbeteren van wereldwijde toegang tot financiële diensten. Nog altijd hebben 2 miljard mensen geen bank- of spaarrekening, verzekeringen of pensioenen, waardoor zij worden beperkt in hun economische ontwikkelingsmogelijkheden. Máxima is bij het forum in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

De koningin heeft diverse bilaterale overleggen en neemt deel aan de paneldiscussie ‘toegang tot financiële diensten voor het wereldwijd verbeteren van welzijn en inclusieve economische groei’. Onder de andere deelnemers zijn Jack Lew, minister van Financiën van de Verenigde Staten, en Microsoft-oprichter Bill Gates.

Als woensdagmiddag in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Grote Prins Claus Prijs 2015 wordt uitgereikt aan de Iraanse fotografe Newsha Tavakolian is Máxima hierbij aanwezig. Ook koning Willem-Alexander, prinses Beatrix, prinses Mabel, prinses Laurentien en prins Constantijn wonen de uitreiking bij. Constantijn reikt als erevoorzitter van het Prins Claus Fonds de prijs uit en houdt een toespraak. Naast de hoofdlaureaat ontvangen ook de tien andere laureaten hun prijs uit handen van prins Constantijn.

Gratis voor jou


Meer Nederland