Máxima bij jubileum Molukse gemeenschap

Vorsten

17/09/2015 5:31 am

ALPHEN AAN DEN RIJN – Koningin Máxima is donderdag aanwezig bij de jubileumviering van de Molukse gemeenschap in Alphen aan den Rijn. Dat staat in de openbare agenda op de site van het Koninklijk Huis.

Dit jaar bestaat de Molukse gemeenschap in Alphen aan den Rijn vijftig jaar. In 1965 vestigden de eerste Molukse gezinnen zich in de Bomenbuurt. Het jubileum wordt gevierd met verschillende festiviteiten en activiteiten. Het cultureel erfgoed wordt vastgelegd in een gedenkboek Van Ambon Manisé naar de Bomenbuurt, 50 jaar Moluks erfgoed Alphen aan den Rijn.

Op vrijdag opent prinses Margriet de twintigste editie van Maritiem ’s-Hertogenbosch. Het binnenvaartevenement vindt één keer in de twee jaar plaats. Tijdens het evenement is een grote collectie klassieke en traditionele binnenvaartschepen te bewonderen, van oude stoomschepen en bedrijfsvaartuigen tot kruisers en roeiboten.

Prinses Margriet opende Maritiem ’s-Hertogenbosch al eerder in 1977 in aanwezigheid van koningin Juliana, toen nog met een beperkt aantal historische schepen.


Meer Nederland