Máxima bij opening Holland Festival

Vorsten

03/06/2017 8:39 pm

In aanwezigheid van koningin Máxima is de zeventigste editie van het Holland Festival geopend. Dat gebeurde met de uitvoering van de opera Mariavespers van Claudio Monteverdi in een regie van artistiek directeur Pierre Audi.

De uitvoering vond plaats in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam. Voordat de voorstelling begon ontmoette Máxima enkele artiesten. Het publiek reageerde dolenthousiast en met een zeer lang applaus op de uitvoering van de muziek, die vier eeuwen terug werd geschreven voor de basiliek van San Marco in Venetië. De locatie kwam op velen over als de perfecte huisvesting van deze eigentijdse uitvoering van de Mariavespers.

Het Holland Festival telt deze keer vijftig producties met 142 voorstellingen en concerten. In totaal zijn er zeventien wereldpremières te zien en 32 Nederlandse premières. Veel aandacht is er voor het thema democratie. In tien voorstellingen onderzoeken kunstenaars hoe westerse landen daarmee omgaan. Het muziekprogramma focust dit jaar deels op eigentijds werk uit Indonesië.


Meer Nederland