Máxima bij slot stimuleringsprogramma vrouwen

Vorsten

27/11/2015 6:25 am

DEN HAAG – Koningin Máxima is vrijdag in Den Haag aanwezig bij de slotbijeenkomst van Kracht On Tour. Dat is een stimuleringsprogramma voor financieel kwetsbare vrouwen, die bijvoorbeeld niet of weinig werken.

Met Kracht On Tour zijn twee jaar lang vrouwen geïnspireerd met workshops en discussies. Vrijdag presenteert minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de resultaten.

Verder komt prinses Beatrix deze week nog in actie. Zij opent vrijdagmiddag in Amsterdam in de Hermitage de tentoonstelling ‘Spaanse Meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo en Goya’. De nieuwe tentoonstelling laat een overzicht zien van de Spaanse kunst uit de zestiende tot en met het begin van de twintigste eeuw uit de collectie van de Hermitage in Sint Petersburg.

Zaterdagmiddag is Beatrix opnieuw in de hoofdstad, voor de opening van het Amsterdam Light Festival. Het festival, waarbij verschillende sculpturen, projecties en installaties van kunstenaars door heel de stad te zien zijn, staat dit jaar in het teken van vriendschap. Bezoekers kunnen de kunstwerken zowel via een looproute als een vaarroute bezichtigen. Beatrix zal na de opening samen met kunstenaars langs een groot deel van de route varen.

Gratis voor jou


Meer Nederland