Máxima drie dagen naar Vietnam

Vorsten

2017-05-23 14:43:00

Koningin Máxima brengt volgende week een driedaags werkbezoek aan Vietnam. Dat doet ze in haar functie als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekendgemaakt.

Máxima komt dinsdag aan in Ho Chi Minhstad waarna ze doorreist naar Da Lat in de Centrale Hooglanden van Vietnam. Daar bezoekt de koningin een landbouwbedrijf en een winkel voor mobiele telefonie waar klanten ook diverse bankzaken kunnen doen. Later spreekt Máxima in Ho Chi Minhstad met aan landbouw gerelateerde bedrijven en maatschappelijke organisaties over financiering van agrarische activiteiten.

Op woensdag spreekt de koningin met internationale samenwerkingspartners als de Wereld Bank Groep (WB), het United Nations Capital Development Fund (UNCDF), de Asian Development Bank (ADB) en het lokale VN-kantoor over de stand van zaken van inclusieve financiering in Vietnam. Ook is er een rondetafelgesprek met private partners als financiële instellingen en fintech bedrijven over hun rol in de verbetering van toegang tot financiële diensten en een ontmoetingen met gouverneur Le Minh Hung van de State Bank of Vietnam (SBV) en de voorzitter van de Nationale Assemblee, Nguyen Thi Kim Ngan.

Tweede keer

Máxima spreekt op donderdag met minister Dinh Tien Dung van Financiën, minister Nguyen Xuan Cuong van Landbouw en Rurale Ontwikkeling en minister Dao Ngoc Dung van Arbeid, Mindervaliden en Sociale Zaken. ’s Middags is er een rondetafeldiscussie met vertegenwoordigers van ministeries en andere betrokken instanties over de voorbereiding en coördinatie van de nationale strategie voor inclusieve financiering. Daarnaast staat er een ontmoeting tussen Koningin Máxima en minister-president Nguyen Xuan Phuc gepland.

Het is de tweede keer dat Máxima een officieel bezoek brengt aan Vietnam. In 2011 was ze er samen met koning Willem-Alexander.


Meer Nederland