Máxima in Vlaanderen populairder dan Catherine

Vorsten

23/10/2015 6:31 pm

HASSELT – Koningin Máxima is de favoriete buitenlandse ‘royal’ van de lezers van het Vlaamse weekblad Story. Dat is vrijdagavond bekendgemaakt op het sterrengala van het blad in Hasselt. Koningin Mathilde is de populairste ‘eigen royal’ bij de Vlamingen.

Koningin Máxima bleef bij de peiling Catherine, de Hertogin van Cambridge, ruim voor. Catherine was bij eerdere gelegenheden wel als eerste uit de bus gekomen, maar heeft het afgelopen jaar kennelijk aan sympathie moeten inboeten. Koning Willem-Alexander finishte als derde, voor Catherine’s echtgenoot prins William en koningin Elizabeth.

Bij de peiling naar de favoriet onder de Belgische koninklijke familie kreeg Mathilde 34 procent van de stemmen. Ze eindigde daarmee royaal voor haar eigen dochter prinses Elisabeth. Echtgenoot koning Filip was derde, gevolgd door prins Laurent en heel opmerkelijk, Delphine Boëll, de buitenechtelijke dochter van koning Albert.

De lezers van Story rekenden haar gewoon tot de koninklijke familie en gaven haar een betere score dan bijvoorbeeld koningin Paola of prinses Astrid.


Meer België