Máxima in gesprek met huurders

Vorsten

10/10/2015 11:37 am

UTRECHT – Koningin Máxima is zaterdag in gesprek gegaan met huurders en huurdersorganisaties. De koningin deed dat tijdens de Landelijke Huurdersdag, die plaatsvindt in Utrecht.

Bij aankomst werd Máxima begroet door de oudste en de jongste huurder die naar het Beatrix Theater waren gekomen. Uit het hele land zijn honderden huurders naar Utrecht gereisd. Zij kunnen workshops volgen en praten over de toekomst van huren in Nederland.

De aanwezigen konden ook in gesprek met minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Hij nam zaterdagochtend deel aan een vraaggesprek met huurders. Sven Bergenstråhle, voorzitter van de International Union of Tenants, hield een toespraak. De Landelijke Huurdersdag wordt zaterdagmiddag afgesloten met muziek.

De dag, die samenvalt met de internationale huurdersdag, is een initiatief van de Woonbond. Die viert dit weekend zijn 25-jarig bestaan. De bond grijpt zijn jubileum aan om huurders aandacht te geven, terug te blikken en vooruit te kijken, mede naar aanleiding van de nieuwe Woningwet. Onder die wet, die op 1 juli is ingegaan, hebben huurdersorganisaties meer te zeggen over het beleid van de verhuurder.

Gratis voor jou


Meer Nederland