Máxima is in Filipijnen zakennieuws

Vorsten

28/06/2015 1:43 pm

MANILLA – De komst van koningin Máxima naar de Filipijnen haalde zondag de kranten in de Filipijnse hoofdstad Manilla. En de koningin kan tevreden zijn. Het bericht van haar bezoek voor de VN stond bij het financiële nieuws en niet op de modepagina, wat in Latijns-Amerikaanse landen nog wel eens gebeurde. Daar was haar boodschap van betere toegankelijkheid tot financiële diensten vaak minder belangrijk dan welke jurk ze droeg.

In de Philippine Star van zondag echter was het koninklijk bezoek dat maandagavond begint, de opening van de tweede pagina van de ‘Business’-bijlage van de krant. Er was ook een foto van de koningin bijgeplaatst van een ontmoeting met de gouverneur van de centrale bank van de Filipijnen tijdens een bijeenkomst in 2013 in Kuala Lumpur. De bankpresident, Amando Tetangco Jr, is één van de gastheren van Máxima.

De Filipijnen zijn het tweede Zuid-Oost Aziatische land dat de koningin dit jaar in haar VN-functie bezoekt. Eind maart was Máxima al in Myanmar, waar toegankelijkheid tot financiële diensten in tegenstelling tot de Filipijnen nog in de kinderschoenen staat.

Gratis voor jou


Meer Nederland