Máxima maakt vliegende start

Vorsten

16/11/2015 7:11 am

DHAKA – Koningin Máxima heeft uithoudingsvermogen. Dat zei ze maandagmorgen in het regionale kantoor van UNDP, de ontwikkelingstak van de Verenigde Naties in Dhaka. De koningin was pas enkele uren in Bangladesh en begon meteen aan een reeks pittige besprekingen. Dat was echter geen probleem, zo verklapte ze in de pauze tussen twee ontmoetingen in.

Op de eerste dag van het driedaagse werkbezoek wordt Máxima bijgepraat over de situatie in Bangladesh, waar 69 procent van de bevolking geen bankrekening heeft. Zo ontmoette ze maandagmorgen ook Sir Fazle Abed, de oprichter van Brac, de grootste niet-gouvernementele organisatie ter wereld.

Máxima begroette hem allerhartelijkst. “Hoe vaak heeft u mij al niet uitgenodigd. Eindelijk ben ik hier. Ik heb toch gezegd dat ik zou komen”, aldus de koningin tegen Abed, die onlangs de World Food Prize won. “U heeft dat verdiend”, zei ze.

Brac heeft sinds de oprichting in 1972 zo’n 150 miljoen mensen uit de armoede geholpen en is tegenwoordig ook actief bij mobiel bankieren. Máxima kwam om onder meer daarover te praten.


Meer Nederland