Máxima neemt boek Project Prep in ontvangst

Vorsten

17/06/2015 3:57 pm

DEN HAAG – Koningin Máxima heeft woensdagmiddag op Paleis Noordeinde het eerste exemplaar van het boek Project Prep in ontvangst genomen. Het boek voor jonge meisjes richt zich op de kansen die technologie en ondernemen hen bieden voor de toekomst.

Project Prep, geschreven door Niki Smit, is een initiatief van ondernemer Janneke Niessen. Het boek gaat over een dertienjarige scholiere die een mode-app ontwikkelt en op de markt brengt. Project Prep moet meisjes in de leeftijd tussen tien en veertien jaar bewust maken van de toekomstmogelijkheden van wiskunde, technische vakken en ondernemen.

Oud-politica Neelie Kroes heeft het voorwoord van het boek voor haar rekening genomen. Zij deed dat in haar rol als ambassadeur van de StartupDelta, een initiatief van onder meer het ministerie van Economische Zaken om van Nederland de Europese verzamelplaats voor vernieuwende startende ondernemers uit binnen- en buitenland te maken.

Naast Kroes, Smit en Niessen was ook illustrator Josselin Bijl aanwezig bij de overhandiging van het eerste exemplaar van Project Prep. Het boek ligt vanaf 18 juni in de winkels.

Gratis voor jou


Meer Nederland