Máxima ontbijt met ambassadeurs

Vorsten

16/06/2016 11:05 am

Koningin Máxima heeft haar ingelaste tweedaagse bezoek aan New York afgesloten. Máxima was in de Amerikaanse stad voor besprekingen in haar hoedanigheid als speciaal pleitbezorger in dienst van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon. Wereldwijd bepleit ze betere toegang tot financiële diensten, zoals verzekeringen, sparen en geld kunnen versturen.

In dat kader had koningin Máxima woensdagmorgen een ontbijtvergadering met veertien VN-ambassadeurs die deel uitmaken uit de informele groep van 37 landen die zich bijzonder inspannen om toegang tot financiële diensten mogelijk te maken zodat met name lage inkomensgroepen zich verder kunnen ontwikkelen.

De bijeenkomst werd gehouden in de residentie van de Peruviaanse ambassadeur Gustavo Meza-Cuadra. Aanwezig waren naast de Nederlandse vertegenwoordiger Karel van Oosterom onder meer ook de ambassadeurs van Australië, Chili, Fiji en Indonesië.

De Indonesische ambassadeur Dian Triansjah Djani twitterde na afloop ook over de ontmoeting met ‘Ratu Máxima’, en zei dat financiële toegankelijkheid een belangrijke voorwaarde is voor het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Ook ambassadeur Peter Thompson van Fiji maakte op Twitter melding van het treffen en deelde ook een foto.

Gratis voor jou


Meer Nederland