Máxima zet familiebedrijven in zonnetje

Vorsten

22/06/2015 8:14 am

DEN HAAG – Koningin Máxima is woensdag aanwezig bij de uitreiking van de Familiebedrijven Award 2015. De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

De Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door John Fentener van Vlissingen en heeft tot doel het Nederlandse familiebedrijf meer onder de aandacht brengen. Hij stelt de komst van Máxima zeer op prijs. “Ik vind het heel belangrijk dat ze deze belangstelling toont. Haar reactie was spontaan en positief en ze ging vrij snel in op onze uitnodiging”, zei Fentener van Vlissingen in het radioprogramma WNL op Zaterdag. “Zelf heeft ze met haar initiatieven rondom microkredieten al haar belangstelling voor familiebedrijven getoond. Het is heel belangrijk dat ze nu ook bij de Familiebedrijven Award aanwezig wil zijn.”

De finalisten zijn Enza Zaden uit Enkhuizen, grasproducent Koninklijke Barenbrug Groep uit Nijmegen, Koninklijke De Heus uit Ede (diervoeders), distilleerderij Nolet Distellery uit Schiedam en de Walraven Groep uit Mijdrecht, groot in bevestigings- en brandwerende systemen.

Vorig jaar won het familiebedrijf Westland Kaas en werd de prijs uitgereikt door minister-president Mark Rutte.


Meer Nederland