Meer kaarten te bestellen voor Oranjezaal

Vorsten

07/09/2015 5:58 pm

DEN HAAG – Er is weer een sprankje hoop voor de duizenden die al twee keer achter het net visten bij het reserveren van kaarten voor de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft maandag besloten meer reserveringen toe te staan per bezoek. Dit omdat maandag op de eerste dag van de openstelling maar de helft van de daadwerkelijk geboekte kaarten werd benut. “Dat kaarten niet worden gebruikt is heel zuur, gezien de enorme belangstelling”, aldus een woordvoerder.

Per bezoekersgroep waren twintig entreebewijzen beschikbaar. Dat worden er 25, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele thuisblijvers. Mocht toch iedereen verschijnen, dan wordt niemand geweigerd, zo verzekerde het Rijksvastgoedbedrijf.

Andere maatregelen zijn ook genomen. Het boekingsproces wordt vereenvoudigd door een extra optie toe te voegen. Mensen die geen voorkeur hebben voor een bepaalde dag en dagdeel kunnen dat aangeven, waardoor het reserveringssysteem ze sneller kan afhandelen en alle beschikbare plekken beter worden benut. Ook worden een week vooraf mails verstuurd om mensen aan hun voorgenomen bezoek te herinneren.

De eerste keer dat weer kaarten kunnen worden besteld is maandag 14 september. Dan komen zowel extra kaarten beschikbaar voor de al volgeboekte periode 15-27 september, als entreebewijzen voor de week erna, 28 september-4 oktober.


Meer Nederland