Meer kijkers voor jaaroverzicht Oranje

Vorsten

28/12/2015 9:54 am

HILVERSUM – Circa 1.187.000 mensen hebben zondagavond gekeken naar het Oranje-jaaroverzicht van de NOS. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vorig jaar trok de uitzending van de NOS 863.000 kijkers.

In het programma op NPO 1 blikte nieuwslezeres Astrid Kersseboom terug op het tweede hele regeringsjaar van koning Willem-Alexander. Het programma staat op de zevende plaats van best bekeken programma’s op de zondagavond.

Het was dit jaar voor de maker van het Oranje-jaaroverzicht niet zo makkelijk een rode draad te vinden voor het programma. Koning Willem-Alexander volgde in het derde jaar van zijn koningschap – in januari zit hij duizend dagen op de troon – vooral een ijzeren agenda: werkbezoeken, streekbezoeken, staatsbezoeken, Prinsjesdag, kersttoespraak.

‘Minder Willy’

Volgens de NOS, die het overzicht uitzendt, werd er gewerkt aan een duidelijker profiel voor de koning. Minder ‘Willy’ uit LuckyTV en meer staatsman, met onder meer een bezoek aan het Witte Huis in Washington en een toespraak bij de Verenigde Naties in september. Dat laatste was voor Nederland een koninklijke primeur.

In het overzicht was veel aandacht voor Koningsdag ‘nieuwe stijl’, één van de weinige keren dat ook de prinsesjes en de rest van de koninklijke familie in beeld kwamen.

Gratis voor jou


Meer Nederland