Na pauze van twee jaar weer nieuwjaarsontvangsten met koningspaar

Vorsten

17-01-2023 04:11:07

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima houden dinsdag hun traditionele nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden. Het is voor het eerst na twee jaar dat het koningspaar in het nieuwe jaar weer gasten ontvangt in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Dinsdag is de eerste dag van de ontvangst waar volgens de Rijksvoorlichtingsdienst “enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en diverse sectoren van de Nederlandse samenleving” voor zijn uitgenodigd. Ook vertegenwoordigers “die betrokken zijn bij het thema wonen” zijn dinsdag van de partij.

Op woensdag is het de beurt aan leden van het corps diplomatique en internationale organisaties. Het gaat hierbij dan onder meer om functionarissen die hun staat vertegenwoordigen, zoals ambassadeurs en consuls.

Bij beide recepties is naast het koningspaar ook prinses Beatrix aanwezig. Op dinsdag zijn ook prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven present. Vanwege de coronapandemie konden de nieuwjaarsontvangsten vorig jaar en het jaar ervoor niet doorgaan.













Meer Nederland