Nieuwe algemeen secretaris voor koning

Vorsten

14/01/2019 2:28 pm

Koning Willem-Alexander heeft een nieuwe plaatsvervangend algemeen secretaris. Bram Gille wordt met ingang van 18 februari benoemd. Gilles volgt Freek Manche op, die vanaf die datum aan de slag gaat als plaatsvervangend directeur-generaal bij de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Gille is zeker geen onbekende van de koning. Sinds augustus 2017 werkt hij als persoonlijk adviseur van het koningspaar. In die functie was hij onder meer verantwoordelijk voor de bezoeken die de koning aan bedrijven bracht. Zo was hij vorige maand bij het werkbezoek dat Willem-Alexander ter voorbereiding op de nieuwjaarsontvangst bracht aan Helmond.

Gille studeerde Technische Bestuurskunde aan de TU Delft en werkte na zijn studie als adviseur en projectleider bij Royal Haskoning. Later werkte hij bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als plaatsvervangend algemeen secretaris bij de Dienst van het Koninklijk Huis (DKH) is zijn belangrijkste taak het ondersteunen van leden van het Koninklijk Huis bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Gratis voor jou


Meer Nederland