Nieuwe ambassadeurs op bezoek bij koning

Vorsten

09/09/2015 9:36 am

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag de geloofsbrieven in ontvangst genomen van de ambassadeurs van Canada, Letland, Sri Lanka en Zweden. Met de brieven wordt het vertrek van de vorige vertegenwoordiger gemeld en verklaard dat de brenger ervan door zijn of haar regering is aangesteld in Nederland.

Adam Maznavee Jaufer Sadiq is ambassadeur van Sri Lanka en Ilze Rüse bekleedt namens Letland een post in Nederland. Per Holmström is de nieuwe ambassadeur van Zijne Majesteit de Koning van Zweden en Sabine Nölke is de nieuwe ambassadeur van Canada.

De ambassadeurs arriveerden in een galarijtuig getrokken door twee paarden en werden begeleid door ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Voor de gelegenheid werd geacht dat de nieuwe ambassadeurs zich ook in jacquet of nationale dracht staken.

Twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag wachtten de ambassadeurs op bij de ingang van Paleis Noordeinde. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgde een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnen mocht treden. Ook bij het vertrek van de ambassadeur kreeg deze opnieuw vier ereroffels.


Meer Nederland