Opeens staat Máxima aan het bed

Vorsten

08/12/2015 11:16 am

BILTHOVEN – Voor een aantal patiënten van het Alexander Monro borstkankerziekenhuis in Bilthoven verliep dinsdagmorgen iets anders dan verwacht. Máxima kwam op werkbezoek en dat betekende dat de koningin opeens aan bed verscheen, en kwam praten met vrouwen die chemotherapie ondergingen. Dat werden meteen hartelijke, maar ook emotionele gesprekken.

Het in 2013 van start gegane ziekenhuis levert zorg op maat, en de patiënten die de koningin sprak waren lyrisch over de opvang, steun en behandeling. “We hebben ze er niet op uitgezocht”, verontschuldigde oprichter en directeur Jan van Bodegom zich met enigszins gespeelde bescheidenheid. Het was ook zonder de spontane lofuitingen wel duidelijk dat zijn concept is aangeslagen.

Máxima zou oorspronkelijk het ziekenhuis hebben geopend, maar omdat er aanvankelijk ook bedenkingen waren over het samenbrengen van alle zorg voor borstkanker op één plek werd daar uiteindelijk van af gezien en beloofde de koningin later eens langs te komen voor een werkbezoek. Die belofte werd nu nagekomen. “Ik ben blij dat ik later kon komen, het is veel leuker om het ziekenhuis in gebruik te zien”, aldus Máxima.

De koningin kreeg een uitgebreide rondleiding door het ziekenhuis dat niet in Nederland maar volgens directeur Van Bodegom ook in de wereld uniek is.

Gratis voor jou


Meer Nederland