Oranjefans lopen uit voor Prinsjesdag

Vorsten

15/09/2015 3:00 am

DEN HAAG – Ruim 4000 mensen hebben een kaartje gekocht voor de tribunes aan het Lange Voorhout om dinsdag te kijken naar de Gouden Koets. Die rijdt zoals elk jaar op Prinsjesdag van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof, waar koning Willem-Alexander in de Ridderzaal de troonrede voorleest. Dit jaar is het voorlopig de laatste keer dat de Gouden Koets te zien is op Prinsjesdag. De koets wordt de komende jaren gerestaureerd.

Vaak staan al vroeg fanatieke oranjeliefhebbers langs de route om niks van de stoet te missen. In de stoet loopt ook een aantal muziekkorpsen mee. Na terugkomst van het Binnenhof zwaait het koningspaar vanaf het balkon van Paleis Noordeinde naar het publiek.

Lekker weer wordt het dinsdag niet in Den Haag. Het gaat stevig waaien, er kan een regenbui vallen en de temperatuur blijft steken op 17 graden. Vorig jaar was het nog 24 graden bij de opening van het nieuwe parlementaire jaar.

De gemeente Den Haag vraagt iedereen om met het openbaar vervoer naar de stad te komen. Veel straten zijn afgesloten vanwege festiviteiten rond Prinsjesdag.

Gratis voor jou


Meer Nederland