Paardrijden betekende alles voor Margarita

Vorsten

29/01/2016 4:12 pm

AMSTERDAM – Prinses Margarita is al vanaf jongs af aan een groot paardenliefhebber. Haar paard betekende vroeger alles voor haar, vertelt ze aan Blauw Bloed.

De 43-jarige Margarita is bestuurslid van Jumping Amsterdam, een van de grootste paardensportevenementen van Nederland. Het EO-programma Blauw Bloed sprak de prinses bij Jumping Amsterdam, dat tot en met zondag in de RAI wordt gehouden, over haar liefde voor de edele dieren.

“Ik leefde van dag tot dag alleen maar om naar mijn paard te gaan en erop te kunnen klimmen”, zegt Margarita. Hoewel Jumping Amsterdam in het teken van wedstrijden staat, heeft de prinses eigenlijk meer met recreatief rijden. Bij wedstrijden klapte ze altijd volledig dicht. “Het was voor mij altijd een zware klus om de stress aan te kunnen, terwijl ik wist dat ik het kon.”

Margarita hoopt dat haar dochters Julia (7) en Paola (4) ook van paarden gaan houden. “We hebben een kleine shetlander. Die wordt geborsteld en er wordt met hem rondgelopen en geknuffeld. We zien wel wie de kriebels krijgt om veel te gaan paardrijden.”

Gratis voor jou


Meer Bourbon-Parma