Pieter-Christiaan traint voor marathon

Vorsten

27/01/2019 1:14 pm

Prins Pieter-Christiaan (46) trotseerde zondagmorgen de regen om rond Duinrell in Wassenaar onder leiding van oud-Olympisch atleet en voormalig Europees kampioen Han Kulker te trainen voor de Midwinter Marathon. Die wordt volgend weekeinde voor 46e keer gehouden rond Paleis Het Loo in Apeldoorn.

De derde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven sprak op Instagram, waar hij foto’s plaatste van de training, over “veel heuvels en lange tempo’s in de regen.” Het was naar zijn mening iets voor echte mannen en échte dames.

De prins noteerde vorig jaar een persoonlijk record in Apeldoorn, wellicht dankzij de steun van de familie. “Hier ziet U zoon nummer 3 op de Midwinter Marathon in Apeldoorn. Hij loopt echt heel mooi en dat heeft hij niet van mij”, merkte vader Pieter op, die langs het parcours stond als supporter. “Dank voor gastvrijheid en wederom genoten van een van de mooiste parcours van Nederland”, twitterde Pieter-Christiaan na afloop zelf.

De deelnemers aan de Midwinter Marathon leggen een afstand van 25 kilometer af, door de bosrijke omgeving van Apeldoorn. Volgens de uitslagendienst finishte Pieter-Christiaan vorige keer in 1:48.37. Hij behaalde daarmee plek 201 in een deelnemersveld van 2617. In zijn leeftijdsgroep deed hij het nog beter: 33e van de 360.


Meer Nederland