Ploumen en Chelsea Clinton steunen Mabel

Vorsten

29/09/2015 12:31 pm

NEW YORK – Minister Lilianne Ploumen heeft dinsdagmorgen prinses Mabel en haar organisatie Girls Not Brides gefeliciteerd met het feit dat de VN beëindiging van kindhuwelijken tot één van de nieuwe ontwikkelingsdoelen heeft gemaakt. ,,U heeft het wereldwijd op de agenda gezet en er aandacht voor gekregen”, aldus Ploumen.

De minister sprak tijdens een ontbijtbijeenkomst bij de Ford Foundation, net naast het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. Naast Ploumen en prinses Mabel waren ook de presidentsvrouwen van Panama en Zambia aanwezig, de premiersvrouw van Maleisië en Chelsea Clinton, dochter van de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton. “Ik ben blij Mabel te kunnen steunen”, aldus Chelsea.

Prinses Mabel is oprichter van Girls Not Brides, een koepelorganisatie waarin honderden initiatieven samenkomen in de strijd tegen het gebruik dat meisjes op jonge leeftijd worden uitgehuwelijkt. “Wetten zijn niet genoeg”, aldus Ploumen, “het gaat ook om verandering in de harten en hoofden op dorpsniveau. Eén progressieve imam in Mali heeft meer invloed dan een Nederlandse minister.”

Ploumen zei zich zorgen te maken over Syrische vluchtelingen, die ook hun dochters op jonge leeftijd willen uithuwelijken om hen een betere toekomst te geven.


Meer Nederland