President Costa Rica langs op Noordeinde

Vorsten

2017-05-08 12:38:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen later deze week bezoek van Luis Guillermo Solís Rivera, de president van Costa Rica. Hij wordt donderdagmiddag in audiëntie ontvangen op Paleis Noordeinde, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekend.

Willem-Alexander en Máxima lunchen op Noordeinde met Solís en zijn partner Mercedes Peñas Domingo. Maandag lunchte het presidentieel paar met een ander koningspaar: koning Felipe en koningin Letizia van Spanje. De Spaanse koning opende de deuren van het Zarzuela Paleis voor de president van Costa Rica.

Na zijn tweedaagse bezoek aan Spanje vliegt Solís door naar Nederland. Woensdag en donderdag is hij in ons land voor een werkbezoek. Naast de lunch met Willem-Alexander en Máxima gaat de president ook langs bij premier Mark Rutte. Ook bezoekt hij de havens van Rotterdam en Amsterdam en gaat hij langs bij het Internationaal Strafhof en de Universiteit van Amsterdam.

Volgens Spaanse media gaat Solís na zijn bezoeken aan Spanje en Nederland door naar het Verenigd Koninkrijk. Of hij daar ook leden van de koninklijke familie ontmoet, is niet bekend.


Meer Andere Huizen