Prins Bernhard feliciteert zijn vrouw Annette

Vorsten

18/04/2020 1:06 pm

Prins Bernhard heeft zaterdag zijn echtgenote Annette op sociale media publiekelijk gefeliciteerd met haar 48e verjaardag. De gelukwens liet hij op Instagram vergezeld gaan door een fraaie zwart-wit foto. Prinses Mabel was één van degenen die bijval betuigden door de opname te ‘liken’.

Bernhard en Annette, die samen drie kinderen hebben, vieren dit jaar hun twintigste huwelijksverjaardag. Het paar trouwde op 8 juli 2000 in Utrecht. Bernhard stond er destijds op dat de regering aan het parlement toestemming zou vragen voor het huwelijk, zoals eerder ook zijn oudere broer Maurits – die vrijdag zijn 52e verjaardag vierde – had gedaan. De prinsen behielden daarmee hun theoretische troonopvolgingsrechten. Die verdwenen pas bij de troonsbestijging van hun neef Willem-Alexander in 2013.

Bernhard en Annette vervullen geen publieke taken, al zijn ze wel maatschappelijk actief. Alleen op Koningsdag nemen ze nog deel aan het jaarlijkse uitstapje van de koninklijke familie naar steeds een andere centrumgemeente in Nederland. Dit jaar had dat Maastricht moeten zijn, maar vanwege de coronacrisis gaat dat feest niet door.

Prins Bernhard zag ook een voor hem nog veel belangrijker evenement geschrapt worden: de terugkeer op 3 mei van de Formule 1 op het Circuit Zandvoort, waarvan hij mede-eigenaar is. Op het Circuit wordt overigens nog steeds hard gewerkt aan de ombouw, zoals de prins vrijdag liet zien op Instagram.

Gratis voor jou


Meer Nederland