Prins Carlos bij uitvaart graaf van Parijs

Vorsten

2019-01-30 11:47:00

Prins Carlos is zaterdag aanwezig bij de uitvaart van Henri, graaf van Parijs. De Franse troonpretendent uit het huis Orléans, voor zijn aanhangers koning Henri VII van Frankrijk, overleed op 21 januari op 85-jarige leeftijd.

Prins Carlos gaat naar Frankrijk als hoofd van het vorstenhuis Bourbon-Parma, een positie die hij bekleedt sinds het overlijden van zijn vader prins Carlos Hugo in 2010. De uitvaart vindt plaats in de koninklijke kapel Saint-Louis in Dreux, waar leden van de familie Orléans sinds begin negentiende eeuw hun laatste rustplaats hebben.

De prins wil ook zijn steun betuigen aan de hertog van Vendôme, prins Jean en zijn vrouw Philomena, met wie hij geregeld contact heeft en die ook aanwezig waren bij de uitvaart van Carlos Hugo. Prins Jean is het nieuwe hoofd van het Franse koninghuis en de verwachting is dat hij binnenkort de titel van graaf van Parijs zal aannemen. Voor de monarchisten is hij koning Jean IV.

Het is nog onduidelijk of de 80-jarige weduwe en tweede vrouw van Henri, gravin Micaela, zaterdag bij de begrafenis aanwezig kan zijn. Zij is op de sterfdag van haar man in het ziekenhuis opgenomen, en haar gezondheid is fragiel, aldus een mededeling namens de familie Orléans.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?