Prinses Amalia wordt twaalf

Vorsten

07/12/2015 6:29 am

WASSENAAR – Prinses Amalia is jarig. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima viert maandag haar twaalfde verjaardag.

De prinses krijgt voor haar verjaardag onder meer een klassiek concert, het Prinses van Oranje Concert. De Marinierskapel der Koninklijke Marine speelt in de Gotische Zaal van de Raad van State. Op het programma staan werken van de componisten Chabrier, Poulenc, Berlioz en Lalo. Ook wordt de Prinses Amalia-mars gespeeld. Onder de gasten zijn kinderen van de Haagse basisschool Prinses Catharina Amalia en leden van de Hofhouding.

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, de Prinses van Oranje, zoals Amalia volledig heet, is de eerste in de lijn van troonopvolging. Ze werd op 7 december 2003 in Den Haag geboren.

Amalia woont samen met haar ouders en zusjes Alexia en Ariane in de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. Ze verruilde afgelopen zomer de Openbare Bloemcampschool voor het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. In haar vrije tijd doet Amalia aan paardrijden, hockey, zingen en pianospelen.

Vandaag is Prinses Catharina-Amalia 12 jaar geworden. Op deze foto die in september 2015 in de omgeving van Apeldoorn…

Posted by Het Koninklijk Huis on maandag 7 december 2015

Gratis voor jou


Meer Nederland