Prinses Beatrix na dansfeest door naar Boston

Vorsten

03/10/2015 10:19 am

DEN HAAG – Prinses Beatrix opent maandagavond een tentoonstelling van Hollandse meesters in Boston. Voordat ze naar de Verenigde Staten afreist woont de prinses zaterdagavond Het Feest van de Nederlandse Dans bij in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Het feest is onderdeel van de achttiende editie van Festival de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Dit festival heeft als doel om de belangrijkste ontwikkelingen van de Nederlandse danskunst te presenteren aan een breed publiek. Van 2 tot en met 4 oktober worden werken van opkomende choreografen en voorstellingen van gevestigde dansgezelschappen opgevoerd.

In Boston opent Beatrix maandag de tentoonstelling ‘Onderscheid in klasse, Nederlandse schilderkunst in de tijd van Rembrandt en Vermeer’. De expositie in het Museum of Fine Arts omvat 75 schilderijen. Naast bekende werken van Rembrandt en Vermeer zijn schilderijen van de Nederlandse schilders Jan Steen, Frans Hals, Pieter ter Borch en Gerrit Dou te zien. De werken zijn afkomstig uit museale en particuliere collecties uit Europa en Noord-Amerika. Na de opening door Beatrix is de expositie tot en met 18 januari te bezichtigen.


Meer Nederland