Prinses Beatrix voor werkbezoek naar Aruba

Vorsten

06/03/2017 5:58 pm

Prinses Beatrix is eind deze maand een paar dagen op Aruba. Ze brengt van donderdag 30 maart tot en met zaterdag 1 april een werkbezoek aan het Caribisch eiland. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekend.

Beatrix vliegt naar Aruba op uitnodiging van het Nationaal Park Arikok. Dat maakt onderdeel uit van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), waarvan Beatrix beschermvrouw is. Tijdens haar verblijf bezoekt de prinses ook het Spaans Lagoen, de Bubaliplas en de Universiteit van Aruba.

Op de universiteit woont Beatrix op donderdag 30 maart een jongerendebat bij. Tijdens het debat, dat wordt georganiseerd door het Arubaanse Jeugdparlement, gaan de jongeren in discussie over ‘economie versus natuur’ en ‘toerisme versus identiteit’.

Natuur

Vrijdag 31 maart duikt Beatrix de natuur in. Ze bezoekt de Bubaliplas, een belangrijk watergebied voor vogels en biodiversiteit. Ook is ze die dag bij de officiële overdracht van het Spaans Lagoen aan Nationaal Park Arikok. Het Spaans Lagoen, een smalle binnenbaai aan de westkust van Aruba, wordt als onderdeel van het nationaal park wettelijk beter beschermd.

Beatrix sluit haar bezoek op zaterdag 1 april af met een lunch. Die wordt haar aangeboden door de Gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt.

Gratis voor jou


Meer Nederland