Prinses Laurentien leest voor

Vorsten

2019-01-23 06:06:00

Prinses Laurentien leest woensdagochtend tijdens het Nationale Voorleesontbijt peuters en kleuters van de basisschool Corantijn in Amsterdam voor. Ze leest uit het prentenboek van het jaar Een huis voor Harry, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers.

Laurentien is een van de bekende Nederlanders die de komende dagen zullen voorlezen in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Die beginnen woensdag met het voorleesontbijt en worden gehouden tot en met volgende week zaterdag. Ook de Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob lezen voor. Van Engelshoven in het Kinderboekenmuseum in Den Haag, Slob aan de kleuters van Ds. W.E. den Hertogschool in Den Haag.

De voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Doel ervan is het stimuleren van voorlezen aan kinderen tot 6 jaar. Dit jaar wordt de zestiende editie gehouden.

Het boek Een huis voor Harry is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het gaat over de dikke kater Harry, die op zoek moet naar een nieuw huis.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?