Prinses Mabel viert 47e verjaardag

Vorsten

11/08/2015 6:20 am

DEN HAAG – Prinses Mabel is dinsdag 47 jaar geworden. Voor zover bekend viert ze haar verjaardag in het buitenland waar getuige haar aanbevelingen op Twitter het lezen van boeken onderdeel uitmaakt van de zomeractiviteiten. ‘Fijn zomerboek: De Voorlezer van 6:27 van Jean-Paul Didierlaurent’, twitterde de prinses begin deze maand.

Woensdag is het precies twee jaar geleden dat Mabels echtgenoot prins Friso overleed. De prinses is daarna langzaamaan weer gaan werken, met name als aanjager en boegbeeld van de organisatie Girls Not Brides, die wereldwijd strijdt tegen kindhuwelijken.

Vorige maand stelde Mabel trots vast dat bij het platform nu 500 leden waren aangesloten. In twee jaar was veel bereikt, maar er moest nog veel gebeuren om een einde te maken aan de praktijk van het op heel jonge leeftijd uithuwelijken van meisjes.

Mabel vertelde dat ze onder meer wordt gemotiveerd door het schrikbeeld dat in landen als India en Niger vaak meisjes met de leeftijd van haar eigen dochters Zaria en Luana (9 en 10) worden uitgehuwelijkt. Daar moest ze niet aan denken.

Haar inzet voor een betere en rechtvaardiger wereld vergeleek ze eens met die van een missionaris. “Toen ik zeven was, wilde ik missionaris worden, met de Bijbel in de hand onderwijsboeken, eten en landbouwwerktuigen naar Afrika brengen. Maar als ik kijk naar wat ik nu doe, voel ik me een 21ste eeuwse missionaris.”

Gratis voor jou


Meer Nederland