Prinsessen bij opening Juwelententoonstelling in Hermitage

Vorsten

13/09/2019 6:48 pm

De opening van de bijzondere juwelententoonstelling in de Hermitage in Amsterdam werd vrijdagavond onder anderen bijgewoond door prinses Margarita, zelf ontwerper van sieraden, en prinses Annette.

‘Juwelen! Schitteren aan het Russische hof’ moet een echte publiekstrekker worden van de Amsterdamse vestiging van het grote Russische museum, dat ook ‘hofleverancier’ is van de sieraden van de tsarenfamilie. De grootste blikvanger van de expositie die zaterdag opent voor het publiek is een broche van de 18e-eeuwse keizerin Elisabeth, een ‘boeketje’ met zo’n 400 briljanten, meer dan 450 kleine roosgeslepen diamanten, blauwe en gele saffieren, robijnen en smaragden.

Maar ook de Koninklijke Verzamelingen in Den Haag hebben een bijdrage geleverd. Er zijn armbanden te zien van koningin Anna Paulowna, de van oorsprong Russische echtgenote van koning Willem II. Twee van de armbanden bevatten echt, gevlochten haar van Willem II en Anna zelf. De andere armband bevat een geëmailleerd portret van Willem II.

‘Juwelen! Schitteren aan het Russische hof’ omvat meer dan 300 stukken en is te zien van 14 september tot en met 15 maart. Behalve sieraden zijn er ook kleding, waaronder baljurken, en portretten van de tsarenfamilie Romanov en andere Russische adellijke lieden te bekijken.

Gratis voor jou


Meer Nederland